Ανακοίνωση για τα περιστατικά αυθαιρεσίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ανακοίνωση για τα περιστατικά αυθαιρεσίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Στις 13/10 στην σχολή ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης δύο καθηγητές έσκισαν τοιχοκολλημένες αφίσες της ενωτικής πρωτοβουλίας φοιτητών πολυτεχνείου κρήτης. Όπως ήταν απόλυτα λογικό, μέλη του σχήματος άρχισαν να διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη στάση των καθηγητών με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να εκτοξέυσουν απειλές για πειθαρχικά προς τους φοιτητές.
Σαν να μην έφταναν οι απαράδεκτες αυταρχικές απειλές των καθηγητών, ο ίδιος ο κοσμήτορας της σχολής έστειλε e-mail σε φοιτητή, που τον καλούσε σε απολογία για τις πράξεις του και τον ενημέρωνε πως η κατάσταση του θα συζητηθεί στην κοσμητεία.
Η μαζικότατη κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ στη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου δείχνουν ένα πράγμα. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταλαβαίνουν από απειλές και δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται με κάθε τρόπο για ένα πανεπιστήμιο ελεύθερο και δημοκρατικό.
Βλέπουμε την ξεκάθαρη στοχοποίηση όσων αντιδρούν και παλεύουν ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση καθώς και μία γενικότερη ταύτιση των φοιτητών με εγκληματίες, λες και μία αφίσα αποτελεί έγκλημα.
Κανένα πειθαρχικό εις βάρος του συναδέλφου και οποιουδήποτε/οποιασδήποτε αγωνίζεται για το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο!