Για την καταστολή στη χθεσινή κινητοποίηση υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του Δ.Κ.

Για την καταστολή στη χθεσινή κινητοποίηση υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του Δ.Κ.

Το τελευταίο διάστημα, οι συγκεντρώσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ.Κ. ολοένα και πληθαίνουν, με τον κόσμο να δείχνει έμπρακτα στο δρόμο την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας και δίψας. Ο Δ.Κ. διανύει την 57η ημέρα απεργίας πείνας, με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ραγδαία, καθώς παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, κατάσταση που θεωρείται μη αναστρέψιμη για την υγεία του. Παράλληλα, δεν επιτρέπεται στους γιατρούς του να τον επισκεφτούν προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάστασή του. Η στάση αυτή αποτελεί μία ξεκάθαρη κυβερνητική και ιδεολογική εμμονή απέναντι στον εν λόγω κρατούμενο στερώντας έτσι από τον Δ.Κ. τα θεμελιώδη δικαιώματά του και μη εφαρμόζοντας τον φωτογραφικό νόμο τον οποίον η ίδια η κυβέρνηση έχει θεσπίσει. 

 

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταστείλει κάθε φωνή αντίδρασης, κάτι που αποτυπώθηκε και στη σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα, όπου πλήθος διαδηλωτ(ρι)ών βρέθηκε αντιμέτωπο με ακραία καταστολή. Ενώ η πορεία ήταν ακόμη στη διαδικασία συγκρότησης των μπλοκ, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν αναίτια στους/στις διαδηλωτ(ρι)ές, με χρήση αύρας, κυνηγώντας το συγκεντρωμένο κόσμο στα γύρω στενά και πραγματοποιώντας εν τέλει 13 προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις με πλαστές κατηγορίες για διασπορά Covid-19 ενώ στην πραγματικότητα ασκούσαν το νόμιμο τους δικαίωμα για συμμετοχή σε διαδήλωση τηρώντας μάλιστα όλα τα μέτρα προστασίας. Ακόμη, σε 2 συλληφθέντες/είσσες αποδόθηκε και η κατηγορία για αντίσταση κατά της αρχής. Ανάμεσα στους/στις συλληφθέντες/είσσες βρίσκονται 3 φοιτητ(ρι)ές, εκ των οποίων δύο αποτελούν μέλη του συλλόγου ΑΣΚΤ, με τη μία να συμμετέχει στην Αριστερή Ενότητα. 

 

Ενώ βρισκόμαστε εν μέσω του 3ου κύματος πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της, τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας κατηγορούνται για “διασπορά του ιού” ενώ διαδηλώνουν για τα αυτονόητα. Γίνεται έτσι φανερό ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόφαση για να εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία, να εδραιώσει τον φόβο. Οι φωνές που αντιτίθενται στην δολοφονική στάση της κυβέρνησης Ν.Δ απέναντι στον Δ.Κ έρχονται αντιμέτωπες με την άγρια καταστολή, τις συλλήψεις, ακόμα και με την κατ’ επανάληψην λογοκρισία. Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στον Δ.Κ και στον αλληλέγγυο κόσμο καταπατά κάθε έννοια του κράτους δικαίου, παραβιάζει τόσο το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου όσο και τα δικαιώματα των φυλακισμένων που αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμοι και καταδεικνύει την εγκληματική και τρομοκρατική διάθεση της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Το κράτος δολοφονεί και η αντίσταση είναι υπόθεση όλων μας. Δεν μας τρομοκρατούν, δεν θα σιωπήσουμε. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Δ.Κ και στις/ους συλληφθείσες/συλληφθέντες το Σάββατο 6/3 στις 12:00 στο Σύνταγμα. 

 

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων/εισσών και απόσυρση των κατηγοριών. 

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας Δ.Κ.