Καταγγελία ΑΡ.ΕΝ. για την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ περί των κινητοποιήσεων της 28/01

Καταγγελία ΑΡ.ΕΝ. για την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ περί των κινητοποιήσεων της 28/01

Τον τελευταίο χρόνο, η καθημερινότητα όλων μας έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και τους περιορισμούς που επιβάλλει η ΝΔ, στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας, με τα μόνα μέτρα που παίρνονται να εστιάζουν στη στήριξη του κεφαλαίου, ενώ η κυβέρνηση προχωρά σε  χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών την ίδια ώρα που υπάρχουν ελλείψεις σε υγειονομικό και εκπαιδευτικό προσωπικό. Στους κρίσιμους αυτούς καιρούς, και ενώ βρισκόμαστε σε καθεστώς εγκλεισμού, μακριά από τους κοινωνικούς μας χώρους και από περιβάλλοντα πολιτικής δράσης, η Νέα Δημοκρατία, με μία μεθοδευμένη στρατηγική, αποφασίζει να περάσει αυταρχικάαντιδημοκρατικά και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδιαΈτσι, και το νομοσχέδιο Κεραμέως, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και βρίσκει απέναντί του σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, η ΔΑΠ αποφασίζει να κατηγορήσει ως εγκληματίες τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που δικαίως αποφάσισαν να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους και να εναντιωθούν στα νομοσχέδια που το Υπουργείο Παιδείας θέλει να περάσει. Ποιος είναι όμως ο ρόλος της ΔΑΠ μέσα στα πανεπιστήμια; Η ΔΑΠ είναι  η παράταξη που φέρνει μπράβους στις φοιτητικές εκλογές. Είναι η παράταξη που προσπαθεί να επιβάλλει σιγή ιχθύος στους φοιτητικούς συλλόγους και κάνει συνδικαλισμό προσφέροντας μπουκάλια σε κλάμπ. Είναι η παράταξη που στήνει κυκλώματα μαζικών αντιγραφών. Είναι η παράταξη που έχει αναθρέψει τους δολοφόνους του Τεμπονέρα. Είναι η παράταξη των Κενταύρων και των Ρείντζερς. Είναι η παράταξη των αιώνιων φοιτητοπατέρων, των κομματικά βολεμένων στελεχών, των δήθεν ανεξάρτητων φοιτητών που ενώ είναι στελέχη βγαίνουν στα κανάλια προσπαθώντας να αγιοποιήσουν την Κεραμέως φορώντας τον μανδύα του απλού φοιτητή.

Άρα όχι οι φοιτητές που βγήκαν στον δρόμο διεκδικώντας τα δικαιώματά τους δεν είναι σε καμία περίπτωση εγκληματίες. Είναι μάλλον μία φωτεινή στιγμή δημοκρατίας μέσα σε μια σκοτεινή πραγματικότητα.

Να μας απαντήσει, λοιπόν, υπεύθυνα η ΔΑΠ το εξής: Τι είμαστε όλες και όλοι εμείς τελικά; Είμαστε «μειοψηφίες που κλείνουν τις σχολές και αποτελούμε παραβατικούς εγκληματίες»; Ή «είμαστε χιλιάδες κόσμου που διασπείρουμε τον ιό και θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις»; 

Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να απαντήσουμε το εξής, ξέρουμε ποια είναι η ΔΑΠ, είναι η πραγματική βία και ανομία μέσα στα πανεπιστήμια, είναι η μειοψηφία.