Ανακοίνωση-στήριξης της Αρ.Εν στον αναρχικό απεργό πείνας-δίψας Κ.Γιαγτζόγλου

Ανακοίνωση-στήριξης της Αρ.Εν στον αναρχικό απεργό πείνας-δίψας Κ.Γιαγτζόγλου

Πριν από μερικούς μήνες η αστυνομία συνέλαβε τον αναρχικό Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για το δέμα με την εκρηκτική ύλη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, με μοναδικό στοιχείο ένα δείγμα DNA. Ακολουθώντας τις πάγιες τακτικές της, η αστυνομία βασάνισε, φωτογράφισε και δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες του Κ.Γιαγτζόγλου. Χωρίς να έχει εκδικαστεί υπόθεση, χωρίς λοιπόν να υπάρχει κατηγορούμενος, πόσω μάλλον ένοχος, η αστυνομία δημοσιοποίησε όλα του τα στοιχεία και τις φωτογραφίες, κατασκευάζοντας με αυτόν τον τρόπο ενόχους (με τη συμμετοχή και των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης). Στις περιπτώσεις βέβαια που ο κατηγορούμενος για παράδειγμα είναι κάποιος νεοναζί, η αστυνομία κρατάει διαφορετική στάση και δεν έχει ούτε βασανιστήρια, ούτε διαπόμπευση.

Ο Κ.Γιαγτζόγλου, λοιπόν, διανύει την 9η μέρα απεργίας πείνας και την 5η μέρα απεργίας δίψας, με μοναδικό αίτημα του τη μεταγωγή στη Δικαστική Φυλακή του Κορυδαλλού. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και συνολικότερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αρνούνται να συνεδριάσουν ώστε να βρεθεί κάποια λύση και καθυστερούν επιδεικτικά. Χτες, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, γιατί υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Δεν τρέφουμε βέβαια αυταπάτες ότι η «αριστερή» κυβέρνηση νοιάζεται για τις ζωές των κρατουμένων. Μέσα στο Φλεβάρη πέντε κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στις φυλακές. Την ίδια στιγμή που στις φυλακές δολοφονούνται άνθρωποι, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νεό και πιο αυταρχικό σωφρονιστικό κώδικα, που όχι μόνο δε θα βελτιώνει τις συνθήκες κράτησης και τις ελευθερίες των κρατουμένων, αλλά θα έχει ακόμη πιο αυταρχικό και τιμωρητικό χαρακτήρα.

Σαν Αριστερή Ενότητα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του απεργού πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου και απαιτούμε την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η υγεία του συνεχώς επιδεινώνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την αδιαφορία της τον δολοφονεί.

Παράλληλα:

-Απαιτούμε την κατάργηση του τρομονόμου (187α) και την άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας

Και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας
-στους πολιτικούς κρατούμενους
– στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικαv