ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7  ΑΠΡΙΛΗ

Τα τελευταία 6 χρόνια οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν υποστεί μία άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα. Οι κοινωνικές παροχές καταργούνται μία προς μία, οι απολύσεις απελευθερώνονται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα τείνουν να εξαφανιστούν και η νεολαία εξωθείται σε αναζήτηση απασχόλησης στο εξωτερικό. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ και βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, επιχειρεί τώρα να δώσει την χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση και να εδραιώσει το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα για την νεολαία και τους εργαζόμενους. Ενός καθεστώτος που έρχεται να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενο διάστημα και ήρθαν να σφραγίσουν την προϋπάρχουσα υψηλή ανεργία, την συμπλήρωση ατομικών συμβάσεων, τα vouchers, την προσωρινή απασχόληση  και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση πλήρως συνδεδεμένη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθεί μια σειρά μέτρων ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, δείχνοντας ποιους πραγματικά εκπροσωπεί. Μια σειρά μέτρων που στόχο έχουν την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων και  την απόδοση φθηνότερου εργατικού δυναμικού στα χέρια επιτήδειων κερδοσκόπων επιχειρηματιών καθώς υπάρχει ανάγκη για εργασία και  υψηλό ποσοστό ανεργίας. Έτσι, το  νομοσχέδιο-έκτρωμα για το νέο ασφαλιστικό γίνεται ξεκάθαρο πως είναι πλήρως ενταγμένο στην λογικη της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού καθώς ευνοεί τους ”εκλεκτούς” ενώ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την διάλυση και κατόπιν ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας και εφάπαξ ασφάλισης σε έναν ενιαίο φορέα, την μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων με μπλοκάκι, αυξήσεις στις εισφορές των νέων και άνεργων εργαζομένων, την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2020 καθώς και νέες σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις. Μέτρα τα οποία έρχονται να ολοκληρώσουν το παζλ της επισφαλούς εργασίας και των αβέβαιων συνθηκών σε όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους.

Ως Αριστερή Ενότητα , όχι μόνο εναντιωνόμαστε σε αυτά τα μέτρα αλλά απαιτούμε και την συνολική απόσυρση τους! Δεν δεχόμαστε μια ζωή χωρίς μέλλον, με πτυχία κορνιζομένα χωρίς αξία, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, χωρίς ασφάλιση! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή κοινωνική ασφάλιση. Γι’ αυτό τον λόγο θα εναντιωθούμε σε κάθε μέτρο λιτότητας που πλησιάζει στο προσκήνιο! Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους! Να ακυρώσουμε με ενωτικούς αγώνες εργαζομένων-φοιτητών τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν.   

   

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ, ΘΑ ΜΑΣ    ΒΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ!

 

Logo-Αριστερή-Ενότητα-300x150