Ανακοίνωση για τις βίαιες επιθέσεις κατά τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών

Ανακοίνωση για τις βίαιες επιθέσεις κατά τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του κινήματος προσπαθούν να βρουν ένα κοινό βηματισμό, και καταφέρνουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό να δώσουν από κοινού την μάχη αυτή, χτυπήθηκαν σε κεντρικές σχολές της Αθήνας. Όχι από ακροδεξιούς, ούτε από την ασφάλεια. Την στιγμή που οι δυνάμεις του παλιού δικομματισμού βρίσκονται υπό κατάρρευση και οι δυνάμεις που έχουν αναφορά στην κυβέρνηση, συνομιλούν με την ανυποληψία, μια μερίδα που εναντιώνεται στις φοιτητικές εκλογές (από «απελευθερωτική» σκοπιά), αποφασίζει και επιβάλει με μιλιταριστικό, αντικοινωνικό και βίαιο τρόπο την ακύρωση των εκλογών στο Πάντειο, την εισβολή στη Νομική και τον τραυματισμό φοιτητών, μεταξύ των οποίων και συντρόφου της Αριστερής Ανατρεπτικής  Συνεργασίας. Στο Χημείο δε, πραγματοποιήθηκε επίθεση με φωτοβολίδες και γυάλινα μπουκάλια, όπου λόγω της ετοιμότητας των συλλόγων δεν είχαμε θύματα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ πέριξ του χώρου.

Το να διαφωνεί κάποια ομάδα με τις φοιτητικές εκλογές και να αγωνίζεται για την άποψή της είναι θεμιτό, το να επιβάλει την άποψή της σε όποιον διαφωνεί, δεν είναι απλώς απαράδεκτο, είναι πρακτική που τις τοποθετεί εκ των πραγμάτων απέναντι. Οι φοιτητικές εκλογές στη χούντα έσπαγαν από την ασφάλεια. Σήμερα τραυματίζονται φοιτητές και ακυρώνονται φοιτητικές εκλογές από αυτόφωτους σωτήρες στο όνομα της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Το ξεκαθαρίζουμε: αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με καμία κοινωνική απελευθέρωση, αντιθέτως είναι έμπρακτη αντικοινωνική επιβολή. Ως τέτοιες, πολλώ δε μάλλον όταν τραυματίζουν αγωνιστές και συντρόφους, θα μας βρίσκουν απέναντι.