Κάλεσμα Στο 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ‘’Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι’’

Κάλεσμα Στο 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ  	‘’Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι’’

antiratsistiko

Κάλεσμα Στο 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ    ‘’Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι’’

Για ακόμη μια χρονιά η ΑρΕν συμμετέχει και καλεί στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ – έχουμε φτάσει πια στο 19ο – που διεξάγεται 1,2 και 3 Ιούλη στην Πανεπιστημιούπολη. Οι εκθέσεις, οι συναυλίες , οι συζητήσεις, οι κουζίνες, τα χαμόγελα που φέρνει μαζί του , μετατρέπουν κάθε αρχές του Ιούλη την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου ,σε μια πολύχρωμη σταγόνα, μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Φέτος , παραπάνω από τις προηγούμενες χρονιές, τα χαμόγελα δεν θα ‘ναι μόνο χαμόγελα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Θα ‘ναι και χαμόγελα νίκης. Νίκης ολόκληρου του κινήματος αλληλεγγύης, που κόντρα στη θηριωδία του πολέμου στη Συρία, στους φράχτες της Ευρώπης –Φρούριο, στη συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας που στέλνει τους πρόσφυγες πίσω  στις φυλακές της Τουρκίας , στον ξενοφοβικό λόγο που αρθρώνεται από τις κυβερνήσεις του Δυτικού Κόσμου, όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά αποτέλεσε πρότυπο στη διεθνή σκηνή  και πηγή έμπνευσης  της παγκόσμιας κοινότητας.

Από τον Πειραιά μέχρι το City Plaza, από την παρέμβαση στην πλατεία Βικτωρίας μέχρι τις καταλάψεις στέγασεις προσφύγων σ’όλη την Ελλάδα, μέσα από τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης των φοιτητικών συλλόγων ,δώσαμε το στίγμα μας μέσα στην ελληνική κοινωνία. Το στίγμα της αυτοδιάθεσης , της αυτοοργάνωσης, της διεκδίκησης και της ανατροπής. Με την νεολαία στην πρώτη γραμμή -όπως πάντα- δείξαμε ότι έχουμε το θάρρος και τη δύναμη να παλέψουμε για μια κοινωνία με ανθρώπινους όρους , μέχρι τέλους. Για μια κοινωνία που ντόπιοι και ξένοι θα ζούμε μαζί , μακριά από τα κατάλοιπα του ρατσισμού, που το φύλλο και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν θα υφίστανται σαν σημείο διαχωρισμού των ανθρώπων και δημιουργίας στερεότυπων, που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια ,αυτό που μας στερούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Αυτές τις μέρες λοιπόν γιορτάζουμε. Απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε η γαλλική νεολαία ότι, ‘’Εδώ θα σκορπίσουμε τις  στάχτες του παλιού κόσμου ‘’. Σας περιμένουμε όλες και όλους 1,2,3 Ιούλη στην Πανεπιστημιούπολη .

 Συντονιστικό Σχημάτων Αριστερής Ενότητας