ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Η φετινή συγκέντρωση της ΔΕΘ πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερη συνθήκη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο η ανθρωπιστική κρίση και η οικονομική βαθαίνει προσφυγικές ροές και η διαχείριση τους αναδεικνύουν το σκληρό πρόσωπο της ευρωπαϊκής πολιτικής, το πολιτικό σκηνικό και η πίστη στη σταθερότητα αυτού κάμπτεται με την άνοδο των φασιστικών και νεοναζιστικών δυνάμεων. Σε επίπεδο Ελλάδας  η κοινωνία, που έχει ήδη αντέξει πολλά, τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών εις βάρος της, τη διάλυση του ασφαλιστικού, την κατάρρευση των δημοσίων νοσοκομείων και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, βρίσκεται μπροστά στα επερχόμενα νέα μέτρα που θα εντείνουν εξαθλίωση της . Η γενιά μας από την άλλη να ζεί με τον χαρακτηρισμό της ως “χαμένη” αντιμετωπίζοντας τη μετανάστευση, τη μερική απασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία.
Είναι σαφές, πως, με τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα η ολοκληρωτική υιοθέτηση της ρητορικής του ΤΙΝΑ σε επίπεδο ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινωνίας αποτυπώθηκε και σ το κινηματικό σκηνικό . Όμως, φέτος έχουμε περισσότερους λόγους από ποτέ να κατέβουμε στους δρόμους .Η γενιά μας δε θα διαδραματίσει ρόλο παρατηρητή σε αυτή την επίθεση που αφορά κυρίαρχα το μέλλον της . Καμία ανοχή δε μπορούμε να δείξουμε στη περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και του εργασιακού μας μέλλοντος. Στο παράδειγμα της Γαλλίας θα δώσουμε όσε μάχες χρειάζεται  για να αντιπαλέψουμε  την πολιτική που εφαρμόζεται, την προοπτική που αναδύεται και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.  Ως Αριστερή Ενότητα καλούμε όλες και όλους στη διαδήλωση της ΔΕΘ, με προσυγκέντρωση στην Καμάρα στις 6μμ, να δώσουμε ένα δυναμικό παρών!

Ως Αριστερή Ενότητα καλούμε όλες και όλους στη διαδήλωση της ΔΕΘ 10/09, με προσυγκέντρωση στην Καμάρα στις 6μμ, να δώσουμε ένα δυναμικό παρών!
Το Σάββατο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη!