Για την επίσκεψη Ομπάμα

Για την επίσκεψη Ομπάμα

Την Τρίτη 15/11 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, επισκέπεται την Ελλάδα. Η ημερομηνία την οποία διάλεξε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αποτελεί πρόκληση, μιας και αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η Αθήνα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Αμερικανού προέδρου, θα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη πόλη, με τους περισσότερους δρόμους του κέντρου να είναι κλειστοί και με ισχυρή παρουσίας της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση υποδέχεται τον Ομπάμα ως «φίλο και σύμμαχο» της χώρας μας και ως το πρόσωπο που θα διευθετήσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Στην πραγματικότητα, ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα, για την προώθηση των πολεμικών και ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ . Πίσω, λοιπόν, από τις επεφημίες και τα νόμπελ ειρήνης, υπάρχουν  βομβαρδισμοί, στρατιωτικές επεμβάσεις, πραξικοπήματα, νεκροί, εκατομμύρια άνθρωποι που ξεριζώνονται από τον τόπο τους και χιλιάδες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών.

Ως Αριστερή Ενότητα, σας καλούμε όλες/όλους την Τρίτη 15/11, να διαδηλώσουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενάντια στους πολέμους που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και δημιουργούν πρόσφυγες , ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Ας υποδεχτούμε τον Ομπάμα όπως του αναλογεί.