Ανακοίνωση Κάλεσμα της ΑΡ.ΕΝ για την Γενική Απεργία στις 17/5

Ανακοίνωση Κάλεσμα της ΑΡ.ΕΝ για την Γενική Απεργία στις 17/5

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει σε λίγες μέρες το 4ο μνημόνιο προς ψήφιση στη Βουλή. Με το πρόσχημα του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, η ελληνική κυβέρνηση φέρνει ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τα ήδη πληττόμενα κοινωνικά στρώματα. Μέτρα 4,9 δις. ευρώ μέχρι και το 2021. Μέσα σε αυτά τα μέτρα προβλέπονται: μείωση του αφορολόγητου, ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών, καθώς και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, κόψιμο μισθών και συντάξεων, μείωση των κοινωνικών δαπανών, απολύσεις υπαλλήλων του δημοσίου, επέκταση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές σε 30 φορές το χρόνο, η δυνατότητα του εργοδοτικού lock-out.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, παραμένοντας πιστή στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σκληρή λιτότητα, συνοδευόμενη από τρομοκρατία, κρατική καταστολή και περιστολή των ελευθεριών μας. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντίμετρα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Αντιθέτως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα ακολουθήσει κατά γράμμα τα όσα έχει συμφωνήσει και θα συνεχίσει την επίθεση προς τους ήδη πληττόμενους.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και κάθε κυβέρνησης που παίζει με τις ζωές μας, ενάντια σε ΕΕ και ΔΝΤ. Δε θα γίνουμε η χαμένη γενιά, δε θα αφήσουμε να περάσει το 4ο μνημόνιο.

Όλες και όλοι στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17/5 στις 10:30 στο Μουσείο και την Πέμπτη 18/5 στις 19:00 στο Σύνταγμα.

Δε θα τους περάσει. Δε θα ζήσουμε σα δούλοι.