Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία στις 16/9

Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία στις 16/9

Ήταν ξημερώματα 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας επέφτε νεκρός από τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Λίγους μήνες πριν δολοφονείται ο Σεχζάτ Λουκμάν, κι αυτός από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Τέσσερα χρόνια μετά, η πολιτική ηγεσία της Χρυσής Αυγής παραμένει ατιμώρητη, έχοντας αναλάβει παράλληλα την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, και τα τάγματα εφόδου συνεχίζουν τη δράση τους. Αυτό συμβαίνει υπό την ανοχή και τη συγκάληψη σε πολλές περιπτώσεις, τόσο της κυβέρνησης και της αστυνομίας, όσο και της ίδιας της δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικά, ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, έχει αφεθεί ελεύθερος, τη στιγμή που σε διάφορους πολιτικούς κρατούμενους, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δεν χορηγούνται οι άδειες που δικαιούνται ή περιπτώσεις όπως της Ηριάννας και του Περικλή, όπου καταδικάστηκαν χωρίς κάποιο στοιχείο.
Με λίγα λόγια, η δικαιοσύνη φυλακίζει αθώους, τη στιγμή που επιτρέπει στους νεοναζί δολοφόνους να κυκλοφορούν ατιμώρητοι.

Η άνοδος της ακροδεξιάς και η φασιστική απειλή δεν είναι φαινόμενα που αφορούν μόνο την Ελλάδα. Πριν λίγους μήνες, δολοφονήθηκε στο Charlottesville των Η.Π.Α η αντιφασίστρια Heather Heyer. Παράλληλα, παρατηρείται  άνοδος της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ η ηγεσία της Ε.Ε. συνεχίζει να αναπαράγει την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και να αναγνωρίζει ακροδεξιές κυβερνήσεις, όπως αυτή της Ουκρανίας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι οι διάφορες κυβερνήσεις και το ίδιο το κράτος έχουν την πρόθεση να καταπολεμήσουν το φασισμό. Άλλωστε οι ναζί ανέκαθεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και λειτουργούσαν με τη συγκάληψη του κράτους. Η απάντηση και η συντριβή του φασισμού θα έρθει μέσα από το δρόμο, με ένα μαζικό και μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα.

Σας καλούμε όλες και όλους στη Συγκέντρωση του Σαββάτου 16/9 στην πλ. Συντάγματος στις 18:00, όπου θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Χ.Α και τη  Δευτέρα 18/9 στις 17:00 στο μνημείο του Φύσσα στο Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60 (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) . Παράλληλα, στηρίζουμε τις διάφορες αντιφασιστικές δράσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα σε όλη την Ελλάδα.

Ούτε σπιθαμή γης στους νεοναζί δολοφόνους.