Ποιων η δικαιοσύνη το δίκαιο θα δικάσει;

Ποιων η δικαιοσύνη το δίκαιο θα δικάσει;

Στο γενικότερο κλίμα ποινικοποίησης και καταστολής της κοινωνίας που επικρατεί, στο χώρο της δικαιοσύνης ηγεμονεύει η μεροληψία και η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. Στην περίπτωση της Ηριάννας  και του Περικλή, την 1η Ιουνίου καταδικάστηκαν σαν μέλη της ΣΠΦ σε 13 χρόνια φυλακής. Το μόνο αποδεικτικό  στοιχείο που χρησιμοποίησαν για την καταδίκη τους ήταν  χαμηλής και κακής  ποιότητας  δείγματα  DNA. Τα πορίσματα της επιστημονικής κοινότητας επιδέχονται μια πληθώρα ερμηνειών για  την ταυτοποίηση του δείγματος του DNA, κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει αυτοτελές τεκμήριο ενοχής τους. Για ακόμη μια φορά αντικρίζουμε την σκοτεινή πλευρά της δικαιοσύνης που προσάπτει κατηγορίες με την μέθοδο «ταυτοποίησης» DNA και δημιουργεί εργαλεία κατασκευής ενόχων, όπως στις υποθέσεις Θεοφίλου και κατοίκων Σκουριών. Όλα αυτά αποτελούν τακτικές παρασκηνιακών διακανονισμών.

Η Ηριάννα διώκεται ποινικά με πλασματικά στοιχεία και με το μοναδικό πρόσχημα της στενής της σχέσης με τον σύντροφό της, ο οποίος αν και κατηγορήθηκε, λόγω της συναναστροφής του με συγκεκριμένο κοινωνικό περίγυρο, τελικά αθωώθηκε. Ίσως, οι δικαστές απέρριψαν την πρώτη αίτηση αναστολής της Ηριάννας, διότι τη θεώρησαν «ένοχη» την δράση της  στα αλληλέγγυα μαθήματα ελληνικών που παρέδιδε σε πρόσφυγες, ποινικοποιώντας για ακόμη μια φορά την βούληση και συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες και ζωή.

Σε αυτό το πλαίσιο, είδαμε το υποκριτικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την αδικία που υφίσταται η Ηριάννα. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η τωρινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατήργησε τον τρομονόμο, αλλά κατά τις επιταγές του δόγματος ‘’τάξης κι ασφάλειας’’ της ΕΕ προσπάθησε να επεκτείνει τις (αντι)τρομοκρατικές διατάξεις. Αντιθέτως στο δικό μας κόσμο, ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στην Ηριάννα ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και αδικίες , δόθηκε με την συμμετοχή του κόσμου στην μεγαλειώδη συναυλία από την οποία καλύφθηκαν και τα δικαστικά έξοδα

Ενάντια σε κατασταλτικές μεθοδεύσεις και αδικίες που ολοένα κι αυξάνονται στο πλαίσιο του κοινωνικού καθεστώτος του μνημονίου, υψώνουμε τείχος αλληλεγγύης γύρω από την Ηριάννα και τον Περικλή. Από τις μεθοδευμένες διώξεις μπορεί να τους γλιτώσει μόνο ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης. Το ίδιο που δεν άφησε μόνο του ούτε τον Τάσο Θεοφίλου, ούτε κανένα/καμία απέναντι στο κράτος.

Επειδή θα μπορούσε να ήσουν εσύ,

Καλούμε σε παρουσία του κόσμου στο Εφετείο Αθηνών, τη Δευτέρα 16/10 στις 9μμ για την εκδίκαση του νέου αιτήματος αναστολής