Ανακοίνωση Συντονιστικού Αριστερής Ενότητας για τα γεγονότα στο Κάτω Πολυτεχνείο την 15η/11/2017

Ανακοίνωση Συντονιστικού Αριστερής Ενότητας για τα γεγονότα στο Κάτω Πολυτεχνείο την 15η/11/2017

Σήμερα 15/11, 2 ημέρες πριν την επέτειο του της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το ΄73 , ήταν προγραμματισμένη η είσοδος των Φοιτητικών Συλλόγων και των πολιτικών συλλογικοτήτων στα κτίρια του κάτω Πολυτεχνείου προκειμένου να ξεκινήσει το τριήμερο του Πολυτεχνείου. Προς έκπληξή μας ο χώρος του Πολυτεχνείου παραμένει κλειστός για όλους/ες μας. Σήμερα τα ξημερώματα ένα μειοψηφικό κομμάτι του Α/Α χώρου κλείδωσαν με λουκέτο τους όλες τις εισόδους του συγκροτήματος της Πατησίων. Το κλίμα εντάθηκε ακόμη περισσότερο μετά και την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ στην Πατησίων. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πως οι φοιτητές/ριες αλλά και όλος ο κόσμος οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει στην επέτειο του Πολυτεχνείου έχει αποκλειστεί από αυτήν.

Είναι απαράδεκτο ότι, μέρες τις οποίες αναβιώνουμε τον αγώνα των φοιτητών/ριών για ελευθερία και δημοκρατία, ένα κομμάτι του χώρου πιστεύει πως έχει δικαίωμα να αποκλείει τόσο Φοιτητικούς Συλλόγους και πολιτικές συλλογικότητες όσο και τον/την οποιαδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει στο τριήμερο. Η στρεβλή αντίληψη των παραπάνω ομάδων για την πάλη ενάντια στην κρατική εξουσία καταλήγει σε πρακτικές που καταπατούν δημοκρατικές διαδικασίες, συλλογικές αποφάσεις και την ανοικτότητα των κινηματικών διεργασιών. Πρακτικές που παράλληλα τροφοδοτούν την κυρίαρχη αφήγηση ενάντια στο Άσυλο και ισχυροποιούν την συναίνεση γύρω από την κρατική καταστολή

Πολύ περισσότερο σε μια συγκυρία που η καταπάτηση του ασύλου (βλ Πάντειο, ΠΑΜΑΚ, ΑΣΟΕΕ κτλ) τείνει να γίνει κανονικότητα, με ξεκάθαρες ευθύνες της κυβέρνησης και των διοικήσεων των ιδρυμάτων. Με την εντολή των παραπάνω και την συνακόλουθη παρουσία της αστυνομίας τόσο σήμερα στο Πολυτεχνείο όσο και στο παρελθόν σε άλλα ιδρύματα βλέπουμε την έμπρακτη καταστρατήγηση και πλήρη απονομιμοποίηση του Ασύλου. . Τη στιγμή που οι νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές (Νόμος Γαβρόγλου) προβλέπουν τη δυνατότητα επέμβασης της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο, ενέργειες σαν τις σημερινές το μόνο που εξυπηρετούν είναι τις στοχεύσεις της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τον χώρο του Πολυτεχνείου και την λήξη της κατάληψης προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά η τριήμερη επέτειος.

Καλούμε τον κόσμο του κινήματος να βρεθεί μαζικά στον χώρο του Πολυτεχνείου και να υπερασπιστεί το άσυλο και την ομαλή διεξαγωγή του τριημέρου