Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους! Αλληλεγγύη στην κατάληψη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.!

Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους! Αλληλεγγύη στην κατάληψη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.!

Από τις 6/11 οικότροφοι των Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, αλλά και πολλοί αλληλέγγυοι φοιτητές, έχουν καταλάβει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Ινστιτούτο Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης στην οδό Αχαρνών. Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο έχει την ευθύνη να διαχειρίζεται τις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, τις υπηρεσίες των εστιών, καθώς και όλες εκείνες τις δομές που εντάσσονται στη Δια Βίου Μάθηση.

Οι συνθήκες που ανάγκασαν τους/τις φοιτητές/τριες των εστιών να προβούν στην κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, δεν είναι άλλες από την συστηματική και συνεχιζόμενη επιλογή του Υπουργείου Παιδείας και όλων των κυβερνήσεων, να υποβαθμίζουν και να απαξιώνουν τις φοιτητικές παροχές, καθώς και κάθε τομέα του Πανεπιστημίου που σχετίζεται με την μέριμνα,

Δωμάτια που δεν έχουν νερό για πάνω από 8 μήνες, κτίρια που δεν έχουν ανακαινιστεί ποτέ, χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, συνθήκες διαβίωσης πλήρως επικίνδυνες για την υγεία των οικοτρόφων. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι/ες πετιούνται έξω από τις εστίες, λόγω της έλλειψης κτιρίων και δωματίων, βάζοντας φραγμούς ουσιαστικά σε όσους/ες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος φοίτησης. Όλα αυτά, την ίδια στιγμή ,που οι εργολάβοι στη σίτιση των εστιών κλείνουν τη μία λέσχη μετά την άλλη, απολύοντας τους εργαζομένους, σε μία προσπάθεια να εκβιάσουν και να μεγιστοποιήσουν, τα ήδη υπέρογκα, κέρδη τους.

Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε αυτό τον πολύμορφο αγώνα, μέχρι τη δικαίωσή του, απέναντι στις απειλές του Υπουργού για εκκένωση, αλλά και την προσπάθειά του να παρουσιάσει τους οικοτρόφους, ως ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με τις εστίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις που έχει πάντα ο Υπουργός για δημοκρατικό διάλογο, καθώς τις έχουμε συναντήσει στις κλειστές πόρτες του Υπουργείου του, να κρατάνε γκλόμπ και να ρίχνουν χημικά.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε αυτό τον αγώνα καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο που τόσα χρόνια παίζει ο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Το ρόλο της διαφθοράς με τους γνωστούς εργολάβους, των απευθείας αναθέσεων, της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, όπως βγήκε και στο φως τις δημοσιότητας πριν λίγες κιόλας μέρες, μετά από ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών.

Απέναντι σε αυτή την ασφυκτική για τους/τις φοιτητές/τριες πραγματικότητα των Πανεπιστημίων, εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε οι φοιτητική μέριμνα και οι παροχές, να πάψουν να αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις!. Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να σταματήσει το κόστος φοίτησης να μετακυλείεται στις δικές μας πλάτες!

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πανεπιστήμιο των δικών μας αναγκών!

Νίκη στον αγώνα της κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ!