Να ξεμπερδεύουμε με τις Εθνικιστικές Φιέστες

Να ξεμπερδεύουμε με τις Εθνικιστικές Φιέστες

Με το Μακεδονικό ζήτημα να βρίσκεται στην επικαιρότητα, αλλά και με βάση τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για εμάς ανοίγουν πολλά ζητήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε. Πολύ περισσότερο, ανοίγουν πολλά μέτωπα, απ΄τα οποία καλούμαστε να παλέψουμε.

Η πρωταγωνιστική παρουσία την προηγούμενη εβδομάδα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, της Χρυσής Αυγής , όλων των ακροδεξιών στοιχείων του στρατού και η στάση της αστυνομίας, οι επιθέσεις των φασιστών στις δομές αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης και ο εμπρησμός της Libertatia, η περιφρούρηση του αυριανού συλλαλητηρίου στην Αθήνα από παραστρατιωτικές οργανώσεις, συνθέτουν την μεγάλη εικόνα του ζητήματος. Ότι δηλαδή ο φασισμός, μέσα από το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έχει βρει τον χώρο, όχι μόνο να δείξει απροκάλυπτα το πρόσωπό του, αλλά πολύ περισσότερο να επιβληθεί στα δημόσια πράγματα.

Πρόκειται για μια κατάσταση που κλιμακώνεται παγκόσμια, και στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οι φασίστες επιδεικνύουν τη δύναμή τους σε μια σειρά από κοινωνικούς χώρους, και στις σχολές μας. Πρόσφατα, αγωνίστρια που διαμένει στη ΦΕΠΑ, κατήγγειλε την επίθεση που δέχτηκε. Από τη μεριά μας, όχι μόνο καταγγέλουμε αυτήν την επίθεση δημόσια, αλλά εγγυόμαστε σ’όλους όσους νομίζουν ότι βρήκαν τον χώρο να επιτίθενται κατ’αυτόν τον τρόπο, ότι θα τους ξαναστείλουμε στις τρύπες τους!

Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα. Ο πατριωτισμός, στο όνομα του οποίου δρα το ακροδεξιό μπλοκ, και ο οποίος υποτίθεται απέχει μακράν απ’τον εθνικισμό, είναι αυτός που έχει στρώσει το έδαφος σε αυτές, τις πιο σκοτεινές δύναμεις του συστήματος, ώστε να χρησιμοποιήσουν το ζήτημα της Μακεδονίας σαν πολιτική ευκαιρία για να διευρύνουν το κοινό τους. Μιλάνε για πατριωτισμό, δηλαδή για ιδιοκτησία της γης που γεννηθήκαμε, για περιχαράκωσή μας από τους υπόλοιπους λαούς που βρίσκονται στον τόπο μας, για “ανωτερότητα” δικιά μας απ’όλους τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το φασιστικό δηλητήριο που σπέρνει η Χ.Α. προκειμένου να μας φέρει απέναντι στα πραγματικά μας αδέρφια, τους λαούς όλου του κόσμου. Την ίδια ώρα που η ονομασία της γειτονικής χώρας δεν είναι παρά ένα παρακλάδι της ένταξής της στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, προς όφελος της υπερδύναμης  ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η υπάρχουσα κατάσταση επισκιάζει τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και συνεπώς δρα προς όφελός της.

Καλούμε τη νεολαία, τους συμφοιτητές μας, την ελληνική κοινωνία, να μαυρίσει το αυριανό συλλαλητήριο-την φασιστική φιέστα στο Σύνταγμα. Η περιφρούρηση από παραστρατιωτικές οργανώσεις ακυρώνει από μόνη της το προσωπείο της “δημοκρατικής διαμαρτυρίας”. Να μην θρέψουμε αυτό το χουντικό τέρας!

Καλούμε αύριο στην περιφρούρηση καταλήψεων και δομών αλληλεγγύης, όπως το City Plaza και το ΚΣΜ. Για να προστατεύσουμε τις νησίδες ελευθερίας-αλληλεγγύης-ισότητας που υπάρχουν μέσα στην πόλη. Για να μην επαναληφθούν γεγονότα όπως ο εμπρησμός της Libertatia.

Δεν θα παραδώσουμε ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες! Όσο νομίζετε ότι βρήκατε την ευκαιρία να κερδίζετε έδαφος, εμείς θα σας τσακίζουμε!!

Συντονιστικό Σχημάτων Αρ.Εν