Κάλεσμα στην πορεία της ΔΕΘ στις 7/9 | Βγαίνουμε στο δρόμο για τις ζωές μας!

Κάλεσμα στην πορεία της ΔΕΘ στις 7/9 | Βγαίνουμε στο δρόμο για τις ζωές μας!

Από τις 7 μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια φορά στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια «γιορτή επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και πολιτισμού», όπως περιγράφεται και από τους διοργανωτές και τις διοργανώτριες της ΔΕΘ. Από αυτήν την γιορτή της επιχειρηματικότητας, φυσικά, δε θα μπορούσε να είναι απών ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ηγέτης της ΝΔ, αν και ελάχιστο καιρό στην εξουσία, έχει κάνει ήδη φανερές τις βλέψεις του σχετικά με την οικονομία της χώρας και μπορούμε να τις συνοψίσουμε σε μία λέξη: ιδιωτικοποιήσεις. Μεγάλες επενδύσεις (Ελληνικό, Eldorado), συσσώρευση ακόμη περισσότερου πλούτου στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, στα χέρια λίγων, ένα προαπαιτούμενο για να καταστρατηγηθεί ακώλυτα κάθε αντίσταση, κάθε εστία αγώνα απέναντι σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Γι’ αυτό και βλέπουμε μεταξύ άλλων, κατάργηση του φόρου πολυτελείας, απελευθέρωση των απολύσεων (ένας εργοδότης θα μπορεί να απολύει το προσωπικό του χωρίς αιτιολογία, αυθαίρετα), εισροή των επιχειρήσεων μέσα στα πανεπιστήμια, μετάθεση της έρευνας στο υπουργείο ανάπτυξης από το υπουργείο παιδείας, θέσπιση του ορίου των ν+2 χρόνων σπουδών και τις επικείμενες μαζικές διαγραφες των φποιτητών/τριών που οδηγούν στην εντατικοποίηση της φοίτησης.

Για το λόγο αυτό ένα από τα πρώτα νομοσχέδια περιείχε κατάργηση του ασύλου. Γιατί το άσυλο σημαίνει αντίσταση, γιατί το άσυλο αποτελεί εστία των φοιτητικών, των εργατικών, προσφυγικών και κάθε αγώνα των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας. Το άσυλο καταργήθηκε και για να μπορεί η αστυνομία να καταστέλλει οποιαδήποτε δράση αντίκειται στο δόγμα της τάξης, της ασφάλειας και της ησυχίας. Τα πρόσφατα γεγονότα στα Εξάρχεια αποδεικνύουν πως αυτό θα το κάνουν με όση βία επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν( π.χ. βίαιες εκκενώσεις καταλήψεων, επέμβαση της αστυνομίας σε φεστιβάλ στην πλατεία των Εξαρχείων, ομοφοβική επίθεση). Σε συνέχεια της πολιτικής του Σύριζα, η καταστολή αυξάνεται και τα όργανα του κράτους δείχνουν ξανά πως δεν υπάρχει χώρος για κάθε καταπιεζόμενη και καταπιεζόμενο που θέλει να διεκδικήσει όσα της/του αξίζουν, για κάθε άνθρωπο που θέλει να ζήσει διαφορετικά από το δικό τους τρόπο ζωής, για κάθε άνθρωπο με αντίθετα από αυτούς πιστεύω.

Γιατί η κυβέρνηση ονειρεύεται ένα κράτος με ακόμα πιο εθνικιστικά και συντηρητικά χαρακτηριστικά, ένα κράτος πειθάρχησης, ένα κράτος το οποίο θα λειτουργεί με το νόμο της ζούγκλας: ο ισχυρότερος επιβιώνει. Εμείς όμως δε θα πειθαρχήσουμε. Εμείς θα είμαστε εκείνες και εκείνοι που θα αντισταθούμε σε κάθε πολιτική που θα κάνει χειρότερη τη ζωή μας και διεκδικήσουμε όσα ακριβώς μας αξίζουν. Το δείξαμε ήδη μέσα στο καλοκαίρι στις πορείες για το άσυλο.  Μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες, μαζί με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες μας θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την κοινωνία των ονείρων και το πανεπιστήμιο των αναγκών μας. Αυτός ο κόσμος για τον οποίο παλεύουμε δεν είναι ένας κόσμος για λίγους, είναι ένας κόσμος για όλους

Στηρίζουμε την πορεία της ΔΕΘ ενάντια σε κυβέρνηση-κεφάλαιο-εθνικιστές, το Σάββατο στις 7 του μήνα με συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ στις 17:30!