Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά

Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά

Το καλοκαίρι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταργεί το άσυλο με υποσχέσεις για εξυγίανση του πανεπιστημίου, για προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, για απομάκρυνση των “παρασιτικων στοιχείων” εντός των σχολών.
Παράλληλα υπόσχεται μεγαλύτερη αστυνόμευση της κοινωνίας, εστιάζοντας στην περιοχή των Εξαρχείων και τοποθετώντας υπουργό προστασίας του πολίτη των κ. Χρυσοχοϊδη, με υποσχέσεις για παύση των εγκληματικών στοιχείων στην περιοχή της Αθήνας.
Ξέχασε όμως να πει πως η πολιτική της βασίζεται στο να τρομοκρατεί, να στόχοποιεί και να καταστέλει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης που παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον. Ξέχασε να μας προειδοποιήσει για τον εγκλεισμό 200 φοιτητών στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ τον Νοέμβρη, για την εισβολή ομάδων ΔΙΑΣ σε συναυλία αλληλεγγύης στο προαύλιο της Νομικής, για τη χρήση πλαστικών σφαιρών σε εκκενώσεις καταλήψεων και για τόσα άλλα.
Ξέχασε να μας πει πως θα πρέπει να ερχόμαστε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με μια κάνη όπλου, όπως συνέβη σήμερα στην ΑΣΟΕΕ, οπου ασφαλίτης που βρισκόταν στο προαύλιο της σχολής σήκωσε το όπλο του, απειλώντας δύο φοιτητές. Αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να τον φυγαδευσουν, για την “προστασία” των φοιτητών και φοιτητριών πάντα.
Ακούγονται φωνές που λένε πως η υπεράσπιση του ασύλου στις μέρες μας είναι αναχρονιστικό αίτημα. Τότε ήταν διαφορετικά, τότε χρησιμοποιούσαν όπλα απέναντι στους φοιτητές λένε.
Εμάς αυτή η εικόνα από το παρελθόν μας γίνεται βίωμα στο παρόν. Τα όπλα δεν βρίσκονται στα πολιτικά στέκια στις σχολές όπως ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αλλά στα χέρια ανθρώπων που βρίσκονται στην υπηρεσία του κράτους.
Η τρομοκρατία δεν είναι οι μπογιές, τα τρικακια, οι πορείες και οι καταλήψειςπου τόσο εκφοβιζουν τις δημόσιες αρχές.
Τρομοκρατία είναι να κυκλοφορείς στη γειτονιά σου και να βλέπεις ένστολους που αν δεν τους αρέσει η εικόνα σου δεν ξέρεις πως θα φερθούν. Τρομοκρατία είναι τα χημικά, τα γκλομπ. Να μη νιώθεις πουθενά ασφάλεια. Να δέχεσαι από παντού βία, σωματική και μη.
Αν εσείς θέλετε ησυχία, τάξη και ασφάλεια τότε εμείς είμαστε εδώ για να φέρουμε τα πάνω κάτω, να ταραξουμε την κανονικότατα σας. Είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να γίνουμε οι χειρότεροι εφιάλτες σας για να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.