Μια ζωή στους δρόμους: Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας για ν/σ διαδηλώσεων

Μια ζωή στους δρόμους: Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας για ν/σ διαδηλώσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη μέρα της εκλογής της έχει δείξει ότι κινείται σε μία κατεύθυνση περιστολής των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και αυταρχικοποίησης της καθημερινότητας. Το νέο νομοσχέδιο το οποίο αφορά την διοργάνωση και την διεξαγωγή διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων και έρχεται στην βουλή αποτελεί ουσιαστικά ένα χτύπημα στην ουσία της δημοκρατίας ,αφού αφαιρείται από τους πολίτες το δικαίωμα της έμπρακτης αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να αμφισβητήσει το δικαίωμα του συνέρχεσαι αφού η ίδια θα μπορεί πλέον να ελέγχει και να ορίζει, μέσω της ΕΛ.ΑΣ., τους όρους και τους τρόπους υπό τους οποίους θα μπορεί να λάβει χώρα μια διαδήλωση.

Το γεγονός ότι τα όργανα καταστολής θα έχουν πλέον το δικαίωμα ερμηνείας του νόμου αλλά και την δυνατότητα να διακόψουν μία πορεία συμβαδίζει ακριβώς με τις απολυταρχικές πολιτικές. Όμως, η αντιδημοκρατικότητα του νομοσχεδίου διαφαίνεται ξεκάθαρα και από την απαγόρευση των αυθόρμητων πορειών και την στοχοποίηση όσων συμμετέχουν σε αυτές ως εγκληματίες, αφού θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης. Ακόμη ένα σημείο που εγείρει ερωτήματα είναι η εισαγωγή του όρου «διοργανωτής πορείας», ένα άτομο ουσιαστικά το οποίο θα βρίσκεται σε συνεννόηση με την αστυνομία (την ίδια αστυνομία που καταστέλλει με τον χειρότερο και πιο βίαιο τρόπο επαληθεύοντας συνεχώς το ρόλο της ) και επιπλέον θα φέρει αστικές ευθύνες για οποιαδήποτε παράνομη πράξη ενδεχομένως τελεστεί κατά την διάρκεια της πορείας.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι οι κυβερνώντες αντιλαμβανόμενοι πως οι πολιτικές τους και η διαχείριση της οικονομικής κρίσης θα ξεσηκώσουν ένα νέο κύμα αντίδρασης -αφού όλες τις συνέπειες θα επωμιστούν οι ήδη φτωχοί και καταπιεσμένοι- προσπαθούν να κάμψουν τον επερχόμενο κοινωνικό ξεσηκωμό με τρόπο βαθιά αυταρχικό. Η προσπάθεια αποσιώπησης των καταπιεσμένων μας θυμίζει ότι τους ενοχλεί να έχουμε φωνή και τους ενοχλεί γιατί μας φοβούνται.

Να μην υπακούσουμε στα σχέδια τους

Να σπάσουμε την τρομοκρατία τους στον δρόμο

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις την Τρίτη 7/7 στις 19.00 στα Προπύλαια και Πέμπτη 9/7 στις 19.00 στα Προπύλαια για Αθήνα και Πέμπτη 9/7 στις 19.00 άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη