Ανακοίνωση ΑρΕν για τα γεγονότα στο ΕΜΠ

Ανακοίνωση ΑρΕν για τα γεγονότα στο ΕΜΠ

Στην παρούσα συγκυρία παρατηρούμε μία κλιμακούμενη ένταση που προκαλείται από συγκεκριμένα γεγονότα και περιστατικά και ως Αριστερή Ενότητα νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε επί αυτών.Ένας κύκλος έντασης, με περιστατικά προσπαθειών επιβολής πολιτικών λογικών με φυσικούς όρους σε συλλόγους, κορυφώθηκε με την επίθεση στον πολιτικό χώρο και στα ίδια τα μέλη των εαακ στο πολυτεχνείο στις 22/4 με επικίνδυνα χαρακτηριστικά, αλλά και με την οργανωτική αντιπαράθεση που ακολούθησε. Ως μία δικτύωση που αντιλαμβανόμαστε την επίλυση των πολιτικών διαφωνιών μόνο μέσα από τον γόνιμο πολιτικό διάλογο και την υγιή αντιπαράθεση, δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε τέτοια περιστατικά και να δηλώσουμε πως παρόμοια φαινόμενα και πρακτικές δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την δράση των φοιτητικών συλλόγων και σε καμία περίπτωση δεν χωράνε στο πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε.

Σε μία περίοδο, που το φοιτητικό κίνημα έχει να αντιμετωπίσει τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και βάλλεται από την κυβέρνηση και τα φερέφωνα της με κάθε δυνατό τρόπο, τέτοιες εικόνες και εν γένει η μέθοδος των οργανωτικών επιλύσεων το μόνο που καταφέρνει είναι να απομαζικοποιεί τις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων αλλά και το ίδιο το κίνημα αποθαρρύνοντας ένα μεγάλο κομμάτι φοιτητ(ρι)ών από την συλλογική διεκδίκηση. Παράλληλα τέτοια περιστατικά εκθέτουν σύσσωμο το φοιτητικό κίνημα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύσουν το αφήγημα της κυβέρνησης περί βίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Επίσης για να μην εφαρμοστεί ο νόμος που φέρνει την αστυνομία στις σχολές, διαγράφει φοιτήτ(ρι)ες και αποκλείει μεγάλο κομμάτι των μαθητών από την δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει το φοιτητικό κίνημα να απαντήσει όσο το δυνατόν μαζικότερα. Αυτό θα συμβεί μόνο με την σύμπλευση όλων των κινηματικών δυνάμεων μέσω των συλλογικών μας οργάνων, ανοιχτών διαδικασιών, γενικών συνελεύσεων μακριά από μικροηγεμονισμούς και ανούσιες πολώσεις.

Από την πλευρά μας πιστεύουμε πως είναι αναγκαίο ένα φοιτητικό κίνημα συμπεριληπτικό, οργανωμένο από τα κάτω μέσω των διαδικασιών των συλλόγων μας στο οποίο δεν έχει χώρο η επιβολή συσχετισμών και η οργανωτική επίλυση πολιτικών διαφωνιών. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα τέτοιο κίνημα καθώς πιστεύουμε πως αποτελεί τον μόνο δρόμο προς το ελεύθερο πανεπιστήμιο των αναγκών μας!