Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας για την υποχρεωτική λήψη DNA από 14 φοιτητές

Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας για την υποχρεωτική λήψη DNA από 14 φοιτητές

Πριν μερικές ημέρες 14 φοιτητές από το ΕΜΠ, κλήθηκαν από την ασφάλεια να δώσουν δείγμα DNA, με πρόσχημα την σύλληψη τους στην κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ στις 13/11/2020. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές μετά από αναλύσεις γενετικού υλικού κάποιων άδειων γυάλινων μπουκαλιών που βρέθηκαν στην πρυτανεία του ΕΜΠ τον Νοέμβρη του 2020 ταίριαξαν το συγκεκριμένο γενετικό υλικό με αντίστοιχο που είχε βρεθεί πριν 7 χρόνια, στις 7 Δεκέμβρη του 2014, σε ένα χαρτί λερωμένο με αίμα στα Εξάρχεια μετά από αναταραχές με την αστυνομία. Η κλήτευση αυτή είναι παράλογη , διότι ούτε τα  άδεια μπουκάλια ούτε ένα χαρτί λερωμένο με αίμα συνιστούν παράνομη πράξή, αλλά και γιαί τα δύο γεγονότα δεν έχουν εμφανίζουν καμία χρονική συσχέτιση με τους “υπόπτους φοιτητές” να είναι  13-14 χρονών το 2014. 

Το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρεπει την λήψη DNA από την αστυνομία χωρίς επαρκή στοιχεία και την δικαστική τους αξιοποίηση. Στο παρελθόν με την υπόθεση της Ηριάνας Β.Λ έχει φανεί πως ένα μερικό και κακής ποιότητας δείγμα DNA μπορει να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργια ψευδών κατηγορητηρίων σε άτομα που κρίνονται επικίνδυνα από το κράτος. Επικίνδυνοι, φυσικά  θεωρούνται όλοι και όλες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι οποίοι/ες το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν ενάντια στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Η ΝΔ έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως θα εφαρμόσει όλα της  τα νεοφιλελέυθερα σχέδια και πως κανείς και καμία δεν θα την εμποδίσει. Ακριβώς για αυτό σε όλους τους τομείς της κοινωνίας προσπαθεί να εφαρμόσει το δόγμα “νόμος και τάξη” δείχνοντας πως όποιο αντιδρά, θα καταστέλλεται.  Τομή στο πως θα το πετύχει αυτό, αποτέλεσε ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη  με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που  μοναδικό σκοπό έχει την καταπολέμηση των φοιτητικών αγώνων αλλά και κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης και διεκδίκησης μέσα στο πανεπιστήμιο. Τον εκφοβισμό των φοιτητ(ρι)ών προσπαθεί να πετύχει και αυτή τη φορά με την υποχρεωτική λήψη DNA. 

Εμείς όμως δεν φοβόμαστε! Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, όσο και αν η κυβέρνηση μας απειλεί!                   

Η καταστολή των αγώνων μας δεν θα περάσει! 

Απαιτούμε να αρθεί τώρα η κλήτευση των 14 φοιτητών για υποχρεωτική λήψη DNA  και η διοίκηση του ΕΜΠ να τοποθετηθεί άμεσα πάνω στο ζήτημα!