Ανακοίνωση για την καταπάτηση ασύλου στο ΕΜΠ

Ανακοίνωση για την καταπάτηση ασύλου στο ΕΜΠ
Σήμερα είδαμε για ακόμη μια φορά το άσυλο να καταπατείται, αφού η πρυτανεία του ΕΜΠ και η κοσμητεία της ΣΕΜΦΕ με απίστευτη χυδαιότητα έφερναν την αστυνομία ξανά μεσα στις σχολές μας και μάλιστα με τις/τους φοιτήτ(ρι)ές απούσες και απόντες, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Φοιτήτριες και φοιτητές, μέλη πολιτικής δύναμης που παρεμβαίνει στην ΣΕΜΦΕ, είχαν κάνει κρούση στην πρυτανεία για επισκευές που ήταν αναγκαίες στον χώρο του σχήματος. Αφού η κοσμητεία αδιαφόρησε πλήρως για την επισκευή ενός πανεπιστημιακού χώρου που “στεγάζει” μια πολιτική δύναμη, οι φοιτητ(ρι)ές προχώρησαν μόνοι τους στις επισκευές αυτές. Η συγκεκριμένη πράξη είδαμε να αναφέρεται ως χτίσιμο “αυθαίρετου” τοίχου στα διάφορα ΜΜΕ, αποκρύπτοντας τις ευθύνες της κοσμητείας γύρω από το ζήτημα. Μάλιστα, σήμερα ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ και ο πρύτανης του ΕΜΠ έβαλαν ομάδες ΟΠΚΕ μέσα στο ΕΜΠ οι οποίες γκρέμισαν τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, σε μια προσπάθεια στοχοποίησης των φοιτητ(ρι)ών ως εγκληματιών, ακολουθώντας δηλαδή κατά γράμμα το κυβερνητικό αφήγημα.
Εμείς από την πλευρά μας, ως Αριστερή Ενότητα, καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση της πρυτανείας του ΕΜΠ και της κοσμητείας της ΣΕΜΦΕ και την παρουσία αστυνομίας μέσα στις σχολές μας. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα σταθούμε απέναντι στην οποιάδηποτε προσπάθεια στοχοποίησης των φοιτητ(ρι)ών που αγωνίζονται για ένα δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας.