Καταγγελία ΑΡΕΝ στην ΔΑΠ – ΝΔΦΚ:

Καταγγελία ΑΡΕΝ στην ΔΑΠ – ΝΔΦΚ:

Στις 28 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε διαπαραταξιακή διαδικασία εν όψει εκλογών. Στη διαδικασία αυτή, μεταξύ άλλων, τέθηκε από κοινού από τις δυνάμεις της ΑΡΕΝ και των ΕΑΑΚ, η εγκυρότητα των εκλογών μόνο εφόσον δεν υπάρχουν κατά τη διάρκεια τους μονάδες της αστυνομίας μέσα στα ιδρύματα.

 

Η ΔΑΠ με μια ξεδιάντροπη τοποθέτηση δήλωσε πως διαφωνεί με κάτι τέτοιο, καθώς είναι πλήρως σύμφωνη με τη δημιουργία και την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) εντός των σχολών. Δε μας εντυπωσίασε η συμφωνία της κυβερνητικής παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Αυτή είναι η παράταξη, που μαζί με την κυβέρνηση, θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια μας σε χώρους αστυνομοκρατούμενους, που θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια δημοκρατικότητας εντός του πανεπιστημίου.

 

Βρισκόμαστε περίπου δύο μήνες πριν την τοποθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των σχολών μας, βάσει των εξαγγελιών που έχουν γίνει από το Υπουργείο Παιδείας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως εμείς θα βάλουμε φρένο στα σχέδια τους. Αυτοί μιλάνε για βία και ανομία μέσα στα πανεπιστήμια και επικαλούνται τη δήθεν ασφάλεια των φοιτητριών, προκειμένου να υλοποιήσουν το νεοφιλελεύθερο όραμα τους. Εμείς, από την άλλη, μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που δε θα είναι αποκομμένο από την κοινωνία, θα είναι δημοκρατικό και ριζοσπαστικό. 

 

Εκείνοι ονειρεύονται σώματα ασφαλείας και καταστολή των φοιτητριών που αγωνίζονται για καλύτερους όρους σπουδών και για ένα πανεπιστήμιο πραγματικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν. Εμείς, από την άλλη, παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο μακριά από καταστολή, όπου η κάθε φωνή θα είναι ελεύθερη να εκφραστεί και η κάθε φοιτήτρια ελεύθερη να αντιδράσει απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των σπουδών της.

 

Η παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δεν ντρέπεται να λέει δημόσια πως συμφωνεί με τη δράση της αστυνομίας, την καταστολή και τον φόβο, την ώρα που τον τελευταίο χρόνο έχουμε μετρήσει δεκάδες περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στην αντεπίθεση και δε θα αφήσουμε καμία πανεπιστημιακή αστυνομία να πατήσει το πόδι της μέσα στις σχολές μας. Τα πανεπιστήμια, για εμάς, είναι χώροι δημόσιοι, ανοιχτοί στην κοινωνία, χώροι ριζοσπαστικοί και δημοκρατικοί, χώροι αγώνα, κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίησης, χώροι ελευθερίας. Δε θα αφήσουμε κανέναν να μας πίσω όλα όσα με αγώνες έχουμε κερδίσει. Ούτε την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, ούτε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ούτε και τα σώματα των ΟΠΠΙ και την ΕΛΑΣ.

 

Στις φετινές εκλογές, ψήφος στη ΔΑΠ και σε κάθε καθεστωτική δύναμη σημαίνει νομιμοποίηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ενός αυταρχικοποιημένου πανεπιστημίου. Ψήφος στην αριστερά σημαίνει ψήφος για ένα πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν, ενάντια σε ΟΠΠΙ, φόβο και καταστολή.

 

Στις φετινές εκλογές στηρίζουμε – ψηφίζουμε τα ενωτικά εκλογικά κατεβάσματα ΑΡΕΝ – ΕΑΑΚ για ένα πανεπιστήμιο δημοκρατικό και ελεύθερο, δημόσιο και δωρεάν, στο ύψος των αναγκών μας.