Ανακοίνωση συμμετοχής-στήριξης στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Ανακοίνωση συμμετοχής-στήριξης στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει | 23° Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

 

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιστρέφει, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, 1 – 3 Ιούλη, για να δώσει χρώμα στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, για να φωτίσει με μία αισιοδοξία τον κόσμο που ζούμε.

 

1 – 3 Ιούλη θα στηθεί στην Πανεπιστημιούπολη μια πολύχρωμη γιορτή αλληλεγγύης και αντίστασης, γεμάτη συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις, δρώμενα και πολλά χαμόγελα. Μια γιορτή που σημαίνει την κορύφωση του αντιρατσιστικού κινήματος. Μια γιορτή γεμάτη ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 

Το 23° Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιστρέφει σε μια συγκυρία όπου η εγκληματική και ρατσιστική πολιτική τείνει να γίνει κανονικότητα με τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και τις δολοφονίες προσφυγισσών στον Έβρο, με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και εγκλεισμού χιλιάδων προσφύγων σε στρατόπεδα – κάμπς, με έναν πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη και τις προσφυγικές ροές ολοένα και να αυξάνονται. Για εμάς, λοιπόν, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι η καλύτερη απάντηση, απέναντι στη δυστοπία αυτή.

 

Pushbacks στον ρατσισμό και στον πόλεμο, λοιπόν.

 

Και επειδή, τα δύο χρόνια απουσίας του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ καταφέραμε πολλά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό, εκτός από γιορτή αλληλεγγύης και αντίστασης είναι και μια γιορτή των νικών που έχουμε πετύχει, του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα που δόθηκε και κατέληξε στην καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, των συλλογικών κουζινών και των εγχειρημάτων αλληλεγγύης που σε συνθήκες ακριβείας και φτώχειας επιλέγουν και πετυχαίνουν μέσω της αυτοδιαχείρισης να βοηθήσουν, του κόσμου που καθημερινά παλεύει για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και ρατσισμό.

 

1 – 3 Ιούλη, λοιπόν, στέλνουμε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα: πώς ντόπιοι και μετανάστριες, ντόπιες και προσφύγισσες θα ζήσουμε μαζί. Γιατί ξέρουμε ένα πράγμα, πώς ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει.

 

Δίνουμε ραντεβού, στην πιο πολύχρωμη γιορτή, 1 – 3 Ιούλη, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια.

 

Συμμετέχουμε & στηρίζουμε και το 23° Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί 30 Ιούνη & 1 – 2 Ιούλη, στο Πάρκο Ξαρχάκου.

 

Γιατί, εμείς, μπορούμε και θέλουμε να ζήσουμε αλλιώς.

Δείτε εδώ το ολόκληρο το πρόγραμμα του αντιρατσιστικού φεστιβάλ Αθήνας:

Το πλήρες πρόγραμμα του 23ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ!