Οι αγώνες δεν διώκωνται, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν τρομοκρατούνται!

Οι αγώνες δεν διώκωνται, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν τρομοκρατούνται!

Μετά από παραγγελία της Ν. Κεραμέως 8 φοιτητές και φοιτήτριες, συνδικαλιστές/ριες και ενεργά μέλη του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ και Πολυτεχνείου Κρήτης, διώκωνται ποινικά. Την προηγούμενη εβδομάδα η Ασφάλεια Χανίων κάλεσε σε προεξέταση τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, σε μια πρωτοφανή κίνηση ποινικοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού και τρομοκράτησης φοιτητών και φοιτητριών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο.

 

Την Παρασκευή, οι 8 φοιτητές προσήλθαν στην Ασφάλεια Χανίων, με την τελευταία να τους φαίνεται να τους κατηγορεί για αρπαγή και ομηρία. Το Υπουργείο Παιδείας και η Ασφάλεια βαφτίζουν τις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων ως ποινικά διωκόμενες πράξεις. Τον Οκτώβριο, ο Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης προχώρησε σε μαζικές κινητοποιήσεις στην Κοσμητεία και στη Σύγκλητο για να αποτρέψει την εκκίνηση πειθαρχικής δίωξης απέναντι σε συνδικαλιστή – φοιτητή που κόλλησε μια αφίσα. Οι κινητοποιήσεις αυτές κατάφεραν να βάλουν φρένο στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης αλλά και να δημοσιοποιήσει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου ανακοίνωση ενάντια στη στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η Ν. Κεραμέως, ενοχλήθηκε, μάλλον, από τις αντιδράσεις του Φοιτητικού Συλλόγου και ζήτησε διενέργεια έρευνας για τις παραπάνω κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα οι 8 συμφοιτήτριες μας να βρίσκονται αντιμέτωπες με βαριές κατηγορίες, που μπορούν να επιφέρουν ποινή έως και 10 ετών κάθειρξης. 

 

Ξέρουμε πολύ καλά τις στοχεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, που εδώ και δύο χρόνια κινούνται σε ένα πλαίσιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστής δράσης, καταστολής του φοιτητικού κινήματος, τρομοκράτησης κάθε φοιτητή που επιλέγει να αγωνιστεί και εν τέλει απονέκρωσης και απονομιμοποίησης κάθε συλλογικής διεκδίκησης και διαδικασιών των Φοιτητικών Συλλόγων, που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια πόσο αγωνιστικοί είναι και τι καταφέρνουν να κερδίζουν.

 

Η ποινική δίωξη των συμφοιτητών μας είναι μια ευθεία και χυδαία επίθεση της κυβέρνησης που πρέπει να καταδικαστεί από οποιαδήποτε άνθρωπο με δημοκρατικά αισθήματα. Οι σχολές, οι χώροι εργασίας, έχουν συλλόγους και σωματεία μέσα από τα οποία οι φοιτητές και οι εργαζόμενες διεκδικούν καλύτερους όρους σπουδών και εργασίας. Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο και είναι αδιανόητο να διώκεται, και μάλιστα από μια κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρο πως προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν.

 

Δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να κερδίζουμε. Απέναντι σε αυτή τη δυστοπία που μας ετοιμάζουν, εμείς θα σταθούμε μπροστά. 

 

Καλούμε σωματεία και συλλόγους, φοιτητές, εργαζόμενες, καθηγητές και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να στηρίξει τους 8 συμφοιτητές και συμφοιτήτριες μας.

 

Να είμαστε όλοι & όλες την Τετάρτη 29 Ιούνη, στη 1, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.

 

Να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα πώς δεν τρομοκρατούμαστε. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είμαστε εδώ, και κανένα υπουργείο δε θα βάλει φρένο στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

 

Αλληλεγγύη στους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες μας.

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.